Prethodne subote je održan drugi okrugli sto u okviru programa “Podeli svoje znanje”. Tema okruglog stola je bila: “Žene u preduzetništvu i biznisu”, a o njoj su razgovarale panelistkinje Tamara Rudić, osnivačica socijalnog preduzeća “Somborske šnajderke”, Adisa Tufo, preduzetnica,

Tatjana Avramov, osnivačica firme Real Red Raspberry , Zvezdana Vuletić, specijalistkinja za korporativne poslove i održivost, Coca-Cola HBC i Anđela Cvetković, Direct Media, dok je moderatorka bila Milica Čalija, preduzetnica, biznis mentorka i suosnivačica firme ”Anđeli”.

Uprkos brojnim primerima žena koje uspešno upravljaju i najvećim svetskim kompanijama, posebno u teškim ekonomskim prilikama, njihov udeo je u ukupnom zbiru visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman. Upravo zato ovim okruglim stolom smo želeli da istaknemo uspešna iskustva i osvrnemo se na to kako je biti žena u biznisu, kako je biti žena preduzetnica, šta su izazovi i prepreke, šta su šanse i prilike za razvoj ženskog preduzetništva, šta je žensko socijalno preduzetništvo i zašto su žene senzibilisanije za ovu oblast poslovanja.

U drugom delu dana, mentorine su imale priliku da se upoznaju, razgovaraju sa panelistkinjama i dobiju savete za pokretanje ili razvoj već postojećeg biznisa.

Učesnice okruglog stola su iznele stav da je mreža podrške jako značajna, bilo da dolazi od porodice, partnera ili prijatelja i da ukoliko izostane uvek postoje jaki, inspirativni ljudi koji podržavajući druge i time i sami uče i napreduju. Paralelno sa putem podške, panelistkinje su istakle značaj obazovanja i formalnog  i neformalnog i zaključile da je rad na sebi ono što pravi bolju budućnost i za sadašnju generaciju ali i generacije koje dolaze.

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Program partnerski realizuju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Evropski pokret u Srbiji od 2010. godine.