Protekle subote održana je prva radionica 13. ciklusa programa Podeli svoje znanje. Tema je bila upravljanje ličnim i poslovnim finansijama, a znanje su sa učesnicama delile Karolina Herbut, finansijska savetnica i biznis kouč i Biljana Lazarević, savetnica u Casa Forte i Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Učesnice su razgovarale sa stručnjakinjama o tome kako kreirati i voditi lični i poslovni budžet, kako doći do izvora finansiranja, šta je cost&benefit analiza, kako odrediti cenu svojih usluga/proizvoda i o mnogim drugim temama.

Zaključci do kojih smo došle su sledeći:

  1. Plan je ništa, a planiranje je sve
  2. Rad u biznisu i rad na biznisu
  3. Rast preduzeća mora pratiti razvoj preduzeća (digitalizacija, inovacije, zelena agenda)

Prema novoj metodogiji rada na Programu učesnice radionice će imati priliku da u periodu nakon radionice prodube znanje iz oblasti upravljanja finansijama kroz grupne i pojedinačne sesije sa radioničarkama.

Radionica je deo zajedničkih aktivnosti Programa “Podeli svoje znanje”, koji 13. godinu za redom sprovode Evropski pokret u Srbiji, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Misija OEBS-a u Srbiji.

Naredni događaj na Programu nas očekuje 11. marta u Kragujevcu, kada će biti održana Mentorska šetnja koja je deo globalne kampanje Vital Voices.