Da li se baviš omladinskim aktivizmom?

Koliko je omladinski aktivizam razvijen u tvom gradu?

Sa kojim izazovima se suočavaš u tvojoj lokalnoj zajednici?

Koja rešenja bi mogao/la da predložiš?

Koja znanja i veštine bi voleo/la da stekneš u cilju razvoja inicijativa omladinskog aktivizma?

Ovaj upitnik je deo projekta „Mladi su (za) rešenje“ koji realizuje Evropski pokret u Srbiji, uz podršku Ambasade SAD-a u Beogradu.

Inicijativom “Mladi su (za) rešenje” težimo da osnažimo i ojačamo kapacitete i znanja mladih da budu pokretači društvenih promena i generatori pozitivnog društvenog uticaja u svojim zajednicama. Podsticanje aktivizma mladih, kroz povećanje dostupnosti resursa poput programskih i tehničkih znanja i prilika za razvoj veština za mobilizaciju podrške u zajednici i realizaciju javnih kampanja, centralni je deo naše inicijative i biće realizovan kroz Zimski Hub (februar-mart) i Letnji Hub (jul) za mlade lidere i liderke u oblasti aktivizma.

Putem ovog onlajn obrasca, prikupljamo odgovore ispitanika (uzrasta od 18 do 30 godina) iz  Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore sa ciljem da mapiramo potrebe mladih na lokalnom nivou i da ih podstaknemo na angažovanje u rešavanju izazova u lokalnim zajednicama, uz promovisanje demokratskih i evropskih vrednosti. Svi podaci biće korišćeni isključivo u cilju formulisanja generisanih kvalitativnih preporuka za mere podrške, bez objavljivanja i distribucije podataka drugim organizacijama/institucijama ili javnosti.

Upitnik možeš da popuniš OVDE. Rok za popunjavanje upitnika je 27. novembar 2023. godine.