Protekle subote, 5. februara 2022. godine, Pripremnim sastankom za mentorine, zvanično je otpočeo XII jubilarni ciklus mentorskog programa za žene Podeli svoje znanje! Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena. Ovogodišnji program okuplja 19 mentorina i 19 mentorki iz Srbije, kao i 8 mentorina i 8 mentorki iz Bosne I Hercegovine.

Na pripremnom sastanku mentorine su imale priliku da se upoznaju sa konceptom i alatima mentorstva, kao i agendom, dinamikom i metodologijom Programa u narednih 11 meseci. Osim upoznavanja sa programom mentorine su imale priliku da se kroz igre i interaktivne radionice međusobno upoznaju i postave temelje novih prijateljstava.

Pozdravne reči i ohrabrenje za početak podelile su ispred Programa: projektna menadžerka Zorana Milovanović ispred Evropskog pokreta u Srbiji i dugogodišnje partnerke na Programu: Tijana Jugović ispred Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Dragana Ivetić Radić ispred Misije OEBS u Srbiji.

Nakon produktivnog dana mentorine su ocenile Prvi sastanak vrlo korisnim i sada sa puno entuzijazma nastavljamo dalje 11mesečnu avanturu! #Staytuned

Program partnerski realizuju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Evropski pokret u Srbiji od 2010. godine.