U sjajnom ambijentu ERSTE Sirius poslovnog kompleksa, održana je prva radionica “Ona upravlja!” na programu Podeli svoje znanje 2019, u subotu 23. februara 2019. godine.

Radionica je otvorena kratkim predstavljanjem učesnica i 1 na 1 mentorskim sastankom, gde su naše mentorine i mentorke imale priliku da prvi put proćaskaju zajedno i zvanično otpočnu mentorski rad. Usledio je radioničarski rad na znanjima i veštinama iz oblasti Upravljanja projektima, Donošenja odluka i Pregovaranja. Vedar duh i želja za deljenjem znanja stigao je i od sjajnih ekspertkinja Gordane Lazarević, Tamare Glišić Krivošije i Slavice Squire.

Prvi deo radionice naše učesnice su imale priliku da od sjajnih ekspertkinja Gordane Lazarević i Tamare Glišić Krivošije čuju nešto više o projektnom upravljanju: Kako izgleda projektni ciklus? Šta razlikuje mali i veliki projekat? Šta je potrebno da se dobro pripremi projekat? Kako analiziramo konkurse i šta je potrebno da znamo pre nego što apliciramo?
Kako funkcioniše odnos nosilaca projekata i projektnih partnera? Kako definisati ciljeve, uskladiti aktivnosti i pratiti rezultate? Šta su indikatori i kako ih koristiti? Kako predvideti i smanjiti rizik? I za kraj, kako obezbediti preko potrebna sredstva? Davanje saveta i deljenje svog iskustva, Gordana i Tamara su privele kraju citatom “nikada ne potcenjujte mogućnost da mala grupa ljudi može da promeni svet, zapravo, oni su jedini to do sada i činili”.

Drugi deo radionice na zadovoljstvo učesnica, vodila je najpoznatija NLP trenerka u Srbiji i region i osnivačica prvog NLP instituta u Srbiji – Slavica Squire! Ona je naše učesnice provela kroz teme Donošenja odluka i Pregovaranja. Pristupajući ovim važnim temama za uspeh u svakom aspektu života, iz perspektive NLP-a, otkrila je učesnicama šta je važno za samorazumevanje, razumevanje drugih i dostizanje unutrašnjeg mira i sreće. Otkrila je da je komunikacija srž svih naših aktivnosti i kako da na što bolji način komuniciramo naše zahteve, predloge, želje i potrebe.

Slavica je, oduševljena željom naših učesnica za ličnim razvojem, rešila da ih obraduje, poklanjanjem 6 primeraka svoje nove knjige “NLP u svakom uspehu mirođija”. Ovu knjigu krase odabrane NLP tehnike za svestan i postepen ulazak u nov, čaroban svet uspeha i blagostanja.

Nakon uspešno organizovane Prve radionice: “Ona upravlja!”, sledeća stanica u našoj desetomesečnoj avanturi je obeležavanje Međunarodnog dana žena u Kruševcu, 9. marta 2019. godine.