Project Description

Agenda – Promocija DRUŠTVENO, KORISNO, ODRŽIVO: Kako osnovati socijalno preduzeće u Srbiji

“Društveno, korisno, održivo: Kako osnovati socijalno preduzeće u Srbiji“ – preuzmite!

Sve o socijalnoj ekonomiji i socijalnom preduzetništvu na jednom mestu. Kratak i koristan vodič za sve one koji bi hteli, ali ne znaju kako, da osnuju socijalno preduzeće ili zadrugu u Srbiji. Ovaj “korak po korak” vodič bi na jednostavan i efikasan način sakupio i prikazao sve neophodne podatke i korisne informacije za buduće socijalne preduzetnike.

Na kojim principima se zasniva koncept socijalne ekonomije? U aktuelnom pravnom okviru, koju bi proceduru trebalo slediti prilikom osnivanja? Koje su nadležne institucije? Kako obezbediti neophodna sredstva, saradnike, uspostaviti kontakte i saznati za slična iskustva? Ko su, kako funkcionišu i koje usluge pružaju organizacije i pojedinci koji se bave socijalnom ekonomijom? Gde steći neophodna znanja i iskustva?

Akcenat je nakonkretnim primerima i savetima stručnjaka iz raznih oblasti i samih preduzetnika. Ovaj rudnik informacija i, pre svega, inspiracije će biti zanimljiv i svima dostupan tekst, pisan čitkim i jasnim jezikom.
Distribucija: Vodič će biti dostupan u online i štampanoj verziji. Vodič će naći svoju primenu prilikom raznih dešavanja, konferencija, na šalterima ministarstava, u kancelarijama za mlade, zavodima za zaposljavanje, organizacijama civilnog društva, socijalnim preduzećima itd.

Projekat traje šest meseci – od aprila do oktobra 2016. godine.

Organizator:

Donator:

PDF DOKUMENTA