U okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, na Nacionalnoj platformi za dijalog – Dijalog za budućnost, održanoj 16. oktobra 2019. godine, predstavljen je program Podeli svoje znanje.

Pred predstavnicima mladih, predstavnicima organizacija civilnog društva i predstavnicima UN agencija UNDP, UNICEF i UNESCO, predstavnicima resornih ministarstava Vlade Republike Srbije, predstavljeni su misija, ciljevi i aktivnosti programa Podeli svoje znanje koji već 9 godina zaredom podstiču razvoj ženske solidarnosti u našem društvu.

Koordinatorka projekta Podeli svoje znanje Zorana Milovanović istakla je da “razvoj društvene kohezije u regionu može biti korenit i uspešan, ukoliko svako društvo za sebe prvobitno uloži napor da razvije sve aspekte društvene kohezije unutar svoje zajednice. Upravo je rodna ravnopravnost jedan od temelja zdravog i kohezivnog društva i na nama svima je da se borimo za unapređenje prava i statusa žena u našem društvu.”

Podeli svoje znanje već devetu godina zaredom podstiče profesionalni i lični razvoj žena u Srbiji, uz izgradnju mreže žena spremnih da nadalje razvijaju i šire vrednosti ženske solidarnosti i ravnopravnijeg društva u celini.

Program partnerski realizuju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banka, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Evropski pokret u Srbiji od 2010. godine. Konkurs za novu generaciju na programu Podeli svoje znanje je otvoren do 30. novembra, a sve informacije o Programu, načinu prijave i odabira kandidatkinja nalaze se ovde.

Cilj Regionalnog programa Dijalog za budućnost: “Jačanje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije” je stvaranje dodatnog prostora za konstuktivan dijalog između građana i donosilaca odluka, čime promoviše društvenu koheziju.