Uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke, Evropski pokret u Srbiji kreće s novim projektom – „Srbija u doba korone – činjenice i dostignuća“.

Od 1. decembra ove godine dva puta nedeljno snimaćemo video klipove, jedan u trajanju od oko 3 minuta i drugi do najviše 30 minuta. U prvom klipu, eksperti iz raznih oblasti ukratko će objašnjavati činjenice i brojke kao i svoje pretpostavke i predviđanja o dešavanjima na temu o kojoj govore. Ti klipovi će biti objavljivani svakog utorka i poslužiće kao uvod za druge, duže video klipove, u kojima će eksperti detaljnije govoriti o temi kao i odgovarati na pitanja. Svi koji nas prate na društvenim mrežama imaće mogućnost da postave pitanja ekspertima. Video klipove sa odgovorima emitovaćemo svakog petka. Na taj način biće omogućeno da što više građana uključimo u diskusiju, damo što jasniju sliku i pružimo bolje razumevanje aktuelnih tema.

Nj. E. Tomas Šib, ambasador Savezne Republike Nemačke i Jelica Minić, predsednica Evropskog pokreta u Srbiji potpisuju ugovor, 18.11.2020.

Ovim projektom imamo nameru da podignemo svest šire populacije o posledicama onog što danas preživljavamo, a analize eksperata kroz njihove kratke brifove će biti dostupne i svim relevantnim institucijama u Srbiji.

Ono što ovaj projekat razlikuje od sličnih jesu format, sadržaj kao i vidljivost. Naš medijski partner na ovom projektu je Novinska agencija Beta, preko koje će ostali mediji u zemlji imati pristup našem video materijalu i saglasnost za njegovo deljenje.

Projekat će trajati šest meseci, od 1. decembra 2020. do 1. juna 2021. godine, a ukupan budžet je 29,880 evra.