Doprinos godine Evropi 2006

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Međunarodnim evropskim pokretom dodeljuje priznanje „Doprinos godine Evropi“ osobi koja je svojim radom najviše doprinela procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u našoj zemlji.

Dosadašnji dobitnici ove priznanja su gospodin Goran Svilanović, tadašnji ministar inostranih poslova, za 2002. godinu, gospodin Duško Lopandić, pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom za 2003. godinu i za 2004. godinu gospođica Jasmina Seferović, urednik i voditelj emisije “Istina, odgovornost, pomirenje“.

Dobitnik priznanja za prošlu godinu je gospođa Gordana Lazarević, pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom.

Oni su ujedno i članovi žirija pored Živorada Kovačevića, predsednika EpuS-a, Jele Baćović, šefa Kacelarije za pridruživanje SiCG Evropskoj uniji i Srđana Majstorovića, zamenika direktora Kancelarije za pridruživanje EU Vlade Republike Srbije.

Gospođica Tanja Miščević, direktorka Kancelarije za pridruživanje EU Vlade Republike Srbije dobitnik je priznanja Doprinos godine Evropi za 2006. godinu.

Priznanje je uručio Živorad Kovačević, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji i predsedavajući žirija Doprinos godine Evropi.

Priznanje je uručeno na početku tribine “Evropska sadašnjost Srbije“ u Svečanoj Sali Studentskog kulturnog centra u ponedeljak, 8.maja 2006 godine. organizovanoj u okviru proslave 9. maja, Dana Evrope.