Doprinos godine Evropi 2007

Osnivač, direktor i urednik Evropskog foruma – mesečnika za evropske integracije, dr Jovan  Teokarević, dobitnik je priznanja Doprinos godine Evropi 2007.

Priznanje je uručio Živorad Kovačević, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji i predsedavajući žirija Doprinos godine Evropi.

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Međunarodnim evropskim pokretom već šestu godinu za redom dodeljuje priznanje “Doprinos godine Evropi” osobi koja je svojim radom najviše doprinela procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u našoj zemlji. Dosadašnji dobitnici ove priznanja su gospodin Goran Svilanović, tadašnji ministar inostranih poslova, za 2002. godinu, gospodin Duško Lopandić, pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom za 2003. godinu, za 2004. godinu gospođica Jasmina Seferović, urednik i voditelj emisije “Istina, odgovornost, pomirenje”, gospođa Gordana Lazarević, pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom za 2005 i gospođica Tanja Miščević, direktorka kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije za prošlu godinu.

Priznanje je uručena na početku tribine “Nove članice EU, stari prijatelji” u Svečanoj Sali Studentskog kulturnog centra u utorak, 8.maja 2007. godine. u okviru proslave Dana Evrope.