Doprinos godine Evropi 2008

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Međunarodnim evropskim pokretom već sedmu godinu za redom dodeljuje priznanje “Doprinos godine Evropi”.

Priznanje se dodeljuje za govor, knjigu, konkretnu akciju ili stav pojedinca, organizacije ili grupe građana koji su u protekloj godini značajno doprineli procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u našoj zemlji.

Dosadašnji dobitnici ovog priznanja su gospodin Goran Svilanović, tadašnji ministar inostranih poslova, za 2002. godinu, gospodin Duško Lopandić, tadašnji pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom za 2003. godinu, za 2004. godinu gospođica Jasmina Seferović, urednik i voditelj emisije “Istina, odgovornost, pomirenje”, gospođa Gordana Lazarević, tadašnji pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom za 2005, dr Tanja Miščević, direktorka kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije za 2006. godinu i dr Jovan Teokarević, osnivač, direktor i urednik „Evropskog foruma“, mesečnika za evropske integracije prošle godine.

Žiri koji čine Predsednik Evropskog pokreta u Srbiji koji je istovremeno i predsednik Žirija i prethodni dobitnici priznanja, ove godine je jednoglasno odlučio da dodeli priznanje jednoj osobi i jednoj organizaciji.

Laureati su ove godine dr Milica Delević, pomoćnik ministra spoljnih poslova, generalni direktor Generalne direkcije za Evropsku uniju i  Udruženje građana EXIT u čije ime je priznanje primio Bojan Bošković, generalni menadžer.