Novi projekat Evropskog pokreta u Srbiji ‘Razgovori o budućnosti Srbije’ ima za cilj da doprinese promovisanju i zagovaranju demokratskih vrednosti u našoj zemlji, sa posebnim fokusom na mladima.

U okviru projekta svakog meseca u toku 2022. biće organizovani paneli kako bismo sa građanima, razmatrali najaktuelnije teme današnjice i diskutovali o tome kako Srbija može i treba da izgleda.  Razgovori će doprineti da otkrijemo šta je to što je potrebno da svi mi uradimo kako bi budućnost Srbije bila bolja, pravednija i sigurnija.

Razgovori su zamišljeni kao razmena mišljenja eksperata i mladih. Mladi su važni učesnici ovih razgovora, jer su upravo oni potencijalni pokretači promena u Srbiji. Kroz njihove komentare, pitanja i dileme probaćemo da skiciramo kako bi Srbija za par godina mogla da izgleda.  Važan rezultat projekta je kreiranje preporuka za Srbiju, ne samo kao članicu EU, već za zemlju u kojoj želimo da ostanemo i zemlju u koju će svi voleti da dolaze.

Ovu seriju razgovora organizujemo uz podršku i u saradnji sa fondacijom Fridrih Ebert Fondacijom u okviru obeležavanja 30 godina Evropskog pokreta u Srbiji.

Prvi panel na temu političke kulture je 23. marta kada sa studentima razgovaraju Boban Stojanović, politikolog, Zoran Gavrilović, sociolog, Sanja Radović, antropološkinja.

Projekat traje od marta do decembra 2022.