Zorana Antonijević iz OEBS Srbija je otvorila okrugli sto „Uloga žena u održivom razvoju u vreme pandemije“ rečima da veruje da je svim ženama kao i njoj svaki dan 8. mart u smislu rada na svojim pravima.
Ove godine u okviru mentorskog programa za žene Podeli svoje znanje, odložena je Mentorska šetnja u martu mesecu iz razloga Covid-19 okolnosti. Mentorska šetnja povodom Međunarodnog dana žena, realizuje se godinama unazad kao deo akcije Globalne ženske liderske mreže i organizacije Vajtal Vojses (Vital Voices) i inicijativa je do danas okupila više hiljada liderki na svim kontinentima.

Na okruglom stolu, održanom preko Zoom platforme u subotu 13.marta, naše govornice su bile:

  • Gordana Čomić, Ministarka, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog
  • Sanda Savić, Direktorka korporativnih poslova i komunikacija, Hemofarm
  • Marina Tucović, Predsednica skupštine i programska menadžerka, Ženski centar Užice
  • Dragana Đoković Papić, Odeljenje za ciljeve održivog razvoja, socio-ekonomske indikatore i pravosudnu statistiku, Republički zavod za statistiku (RZS)
  • Aleksandra Miletić, UN Women

Za ovu temu smo se odlučile zato što je u svih 17 ciljeva održivog razvoja rodna ravnopravnost integralni deo tih ciljeva, a pored toga I poseban cilj, cilj broj 5.
Zorana Antonijević se osvrnula na analizu koju je OEBS uradio nakon lockdown-a koja je pokazala da su mere koje su donate tokom pandemije narošito uticale na položaj žena, pri tome posebno na položaj žena iz marginalizovanih grupa.
Ministarka Čomić je u svom obraćanju učesnicama rekla da je ovo prva kriza koja je planetarna i da je odgovor žena planetaran. Ona je istakla da želi da razgovara o uticaju na psihičko i fizičko zdravlje žena posle pandemije. Planeta se trenutno nalazi u zatvoru, a zatvor je kazna, zaključila je ministarka.
Sanda Savić iz fondacije Hemofarm je navela da smo podjednako oboleli tokom pandemije, ali da osim u brojkama smrtnih slučajeva, žene su mnogo više stradale. Ona ističe da je kompanije Hemofarm primer dobre prakse, jer pored toga što se rodna ravnopravnost podrazumeva i neguje, 63% menadžerskog dela u Hemofarmu su žene. Kada je u pitanju održivi razvoj, naglasila je da treba raditi na promociji održivog razvoja, govoriti o tome i sprovoditi akcije. Sanda je istakla da nas ne treba da opredeljuje to što smo žene, već to što smo kvalitetne u svom poslu.Marina Tucović iz Ženskog centra užice se osvrnula na situaciju na lokalu. Ona je navela da se u junu mesecu, broj poziva koji je njima upućen za pomoć poveća za 100 odsto. Kada je održivi razvoj u pitanju, ona je istakla da g ana lokalu nema čak ni na nivou institucija i da mora da se menja liderska pozicija žena.Takođe, naglasila je da duštvo ne prepoznaje da su žene iznele teret panedemije.Aleksandra Miletić, kordinatorka u UN Women je rekla da je pandemija pokazala dve strane. Sa jedne stran, sve nejednakosti su se dodatno produbile, veći broj žena je ostao bez posla, a tamo gde su radile radile su više. Sa druge strane, opet se, na svim nivoima, pokazalo i dokazalo liderstvo žena.Dragana Đoković Papić je govorila o tome da Republički zavod za statistiku od 2003. godine objavljuje podatke prezentovane prema polu. Poslednja publikacije je uključila i simbole održivog razvoja. Za žene, istakla je, neplaćeni rad je kao druga smena. Izračunato je da bi naknada za neplaćeni rad iznosila 220 e mesečno.
Na okruglom stolu, zaključeno je da je teret pandemije pao na leđa žena, ali da je to dodatna argumentacija koju treba razvijati i uvrštavati u definisanje politika i praksi rodne ravnopravnosti u svim oblastima u budućnosti, naročito pri planiranju oporavka zajednice od Covid-19 krize.

#mentorstvo #rodnaravnopravnost #ženaženi #ženskasolidarnost