Evropski pokret u Srbiji je organizovao Trening pod nazivom ,,Mentorstvo u funkciji unapređenja položaja žena i izgradnje ženske zajednice”, u Sarajevu u periodu od 19 – 21. Jun 2023.

Na treningu su učestvovale predstavnice 5 ženskih organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini: Lamija Subašić, Čehić Sabina, Leljla Džanović, Selma Badžić kao i Ljiljana Čičković.

Prvi dan treninga imao je za cilj ovladavanje standardnim i praktičnim alatima i tehnikama za podršku u razvoju projektnih predloga uz referisanje na primeru programa Podeli svoje znanje.

Dodatno, učesnice su imale prilike da se upoznaju sa rezultatima trinaestogodišnje implementacije programa.

Drugi dan treninga se bazirao na razvoju kapaciteta i znanja za osmišljavanje i kreiranje projektnih rešenja zasnovanih na upotrebi mentorstva za osnaživanje žena na primeru programa Podeli svoje znanje.

Tom prilikom su predstavljeni i programski aspekti Mentorskog programa prema modelu programa Podeli svoje znanje kroz individualni i grupni rad.

Tokom dvodnevnog treninga, razmenjene su informacije, znanja i iskustva među učesnicama, a pored interakcije korišćen je i kreativni pristup, odnosno fokus je bio na razvoju novih ideja po uzoru na zadati okvir programa.

Fotografije sa navedenog događaja možete videti na sledećem linku  https://flic.kr/s/aHBqjAYiKG.

Trening je organizovan u sklopu aktivnosti projekta ”Razvoj uslova za regionalnu implementaciju mentorskog programa za žene Podeli svoje znanje – Bosna i Hercegovina”, koji podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. Cilj projekta je regionalizacija mentorskog programa za žene ,,Podeli svoje znanje“ i izgradnja regionalne ženske mreže. Sadržaj ovog teksta nužno ne odražava stavove donatora ni Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, i za njega je isključivo odgovoran Evropski pokret u Srbiji.