Treća, a ujedno i poslednja, online radionica “Digitalni marketing i brending” namenjena 11. generaciji mentorina održana je u subotu 26. juna 2021. godine. Radionica je koncipirana kao odgovor na iskazane potrebe učesnica programa u razvoju njihove preduzetničke karijere, ali i kao odgovor na sve zahtevnije izazove koje društvo i tržište stavljaju pred sve nas.

Učesnice mentorskog programa imale su priliku da zahvaljujući radioničarkama Ani Ranitović, suosnivačici “Campster” i Ani Vehauc, kreativnom strategu u “New Moment New Ideas Company” saznaju šta je brend, kako ga koncipirati i kako uz pomoć Email marketinga ga učiniti vidljivim na tržištu.

Učesnice su bile iznenađene inovativnim pristupom Ane Ranitović kada je u pitanju pomalo zaboravljeni Email kao marketinški kanal komunikacije i koji ukoliko se pravilno koristi ima veliki domet, viskoki stepen personalizovane komunikacije i još uvek je finansijski dostupan preduzetnicama koje su na početku karijere. Ana Ranitović je ukazala da je E-mail marketing neistražen kao nova/stara solucija u vremenima kada se svi oslanjaju na digitalni marketing u okviru društvenih mreža koji postaje zahtevniji, skuplji i zbog velike ponude proizvod postaje manje vidljiv. Nastavak radionice je zahvaljujući Ani i Campster-u omogućen kroz besplatni program pohađanja online radionice, čiji je Ana autor Email marketing za ecommerce .

Sa druge strane, bogato internacionalno iskustvo Ane Vehauc i inspirativno vođenje radionice ne samo da je pokrenulo radioničarke da razmišljaju šta je u stvari brend, već i njihovu maštu za dalje samostalno osmišljavanje. Učesnice su na ličnim primerima naučile kako da prepoznaju gde počinje brend, a prestaje samo proizvod; koji su razlozi zbog kojih se opredeljujemo za neki brend; kao i da su neke od najboljih kampanja bile više zasnovane na dobroj ideji nego na skupoj i velikoj produkciji.

O radioničarkama

Ana Ranitović je antrolopoškinja i preduzetnica. Posle doktorirata iz antropologije na Unverzitetu u Okfordu bavi se analitikom, istraživanju i razvoju projekata. Ovo iskustvo je usmerila u nekoliko uspešnih startup projekata socijalnog preduzetništva, a jedan od najpoznatijih je srpski edtech startup-a “Campster” čija je suosnivačica i izvršna direktorka, kao i najnoviji “RoiChamp” koji predstavlja e-mail marketing platformu za e-commerce.

Ana Vehauc je nagrađivani kreativni strateg i edukator u oblasti marketinga sa bogatom internacionalnom karijerom. Diplomirala je svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Profesionalnu karijeru započela je kao copywriter u tada najprestižnijoj advertajzing agenciji u regionu “Saatchi & Saatchi”. Krajem devedesetih, odlazi u Češku gde svoj rad nastavlja u okviru networka “EURO RSCG” (danas HAVAS) na poziciji Associate Creative Director, a potom radi kao deo strateškog i kreativnog tima VCCP Prague koji je bio zadužen za brend “O2”, vodećeg  telekomunikacionog operatera na češkom i slovačkom tržištu. Poslednjih deset godina radi u Beogradu i to u istoj agenciji gde je i započela svoj profesionalni rad (danas “New Moment New Ideas Company”), ali ovaj put na poziciji kreativnog stratega.

Naredne aktivnosti za 11. generaciju mentorskog programa za žene “Podeli svoje znanje” su zakazane za početak jula kada će se naše učesnice po prvi put susresti na polugodišnjoj evaluaciji, ali ovaj put uživo.