Autori: Tim projekta Podeli svoje znanje postani mentorka   Izdavač:   Evropski pokret u Srbiji Beograd, 2012. godine

 

Preuzmite publikaciju u PDF / 695 kB

Moć ne dolazi od znanja zadržanog za sebe, već od nesebičnog deljenja sa drugima 

 

Vodič koji je pred Vama ima za cilj da pruži osnovne informacije o konceptu mentorstva ali je prvenstveno zamišljen kao alatka za ličnu pripremu mentorki i učesnica programa „Podeli svoje znanje – postani mentorka“. Ovaj program od 2010. godine partnerski realizuju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banka i Evropski pokret u Srbiji.

 

Program „Podeli svoje znanje – postani mentorka“ pokrenut je sa idejom da uspešne i stručne liderke iz različitih profesija podele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja što će doprineti stvaranju prilika za mlade žene da unaprede svoju karijeru i utiču na pozitivan pomak u društvu. Model mentorstva je veoma prisutan u svetu i veoma uspešno se realizuje u skoro svim društvenim sferama, od nauke, preko biznisa do politike. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je neznatno prilagođen ciljnoj grupi u Srbiji. Program i koncept se baziraju isključivo na volonterizmu i entuzijazmu mentorki i učesnica, a njihova spremnost i posvećenost su ključni faktor uspeha mentorskog odnosa.

 

Cilj programa “Podeli svoje znanje – postani mentorka” je profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu kroz razmenu iskustava i znanja. Mentorska šetnja, kao deo Globalne ženske mentorske šetnje, je centralni događaj ovog programa i sada se već tradicionalno svake godine održava u novembru.