Na Okruglom stolu „Žene u preduzetništvu i biznisu“ održanom 29. juna u Domu omladine u okviru mentorskog programa za žene „Podeli svoje znanje“ iznova je otvorena vrlo važna tema koja sve više postaje i fokus javnosti: kakav je položaj žena liderka u poslovnom svetu. Ovogodišnje mentorine, mentorke ali i alumnistkinje Programa, imale su priliku da upoznaju 5 uspešnih žena iz različitih sfera poslovnog sektora, koje su bile i više nego spremne da podele svoje iskustvo, znanje i priče o izazovima i uspesima na svom razvojnom putu. Govornice na Okruglom stolu bile su Sanja Milosavljević, osnivačica i vlasnica radionice za izradu domaćih testenina „Moje gnezdo“, Jovana Miljanović, marketing ekspertkinja i konsultantkinja, Bojana Vukosavljević, principal menadžerka i savetnica za mala i srednja preduzeća pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj u Srbiji, Maja Šahbaz, izvršna direktorka Ernst&Young Srbija i Marijana Savić direktorka socijalnog preudzeća Bagel Bejgel.

Sumorna statistika o 30% žena u biznisu, pretežno sektoru usluga, malom broju ženskih preduzeća govori o potrebi nastavka ulaganja u stvaranje sistemskih promena i promocije ženskog preduzetništva i benefita postavljanja žena na upravljačke pozicije u kompanijama. Svetska istraživanja ukazuju na „ženske“ liderske veštine koje čine donošenje odluka, pregovaranje i razvoj poslovanja efikasnijim i efektivnijim. Ovom prilikom zahvaljujući govornicama diskusija se vodila u pravcima definisanja glavnih izazova za razvoj ženskih poslovnih liderki, ali i načini prevazilaženja izazova iz iskustva svake od govornica. Zaključeno je da pored sumorne statiskite, postoji kapacitet za razvoj i napredak.

Ono o čemu se iznova govori, a da pritom nije na odmet što se baš ta tema ponavlja, jeste činjenica da u Srbiji ima dosta primera dobrih praksi žena preduzetnica, čije uspehe treba slaviti. Samim tim, tematika ovog okruglog stola je s jedne strane bila deljenje iskusatva, zatim davanje prostora da se uspešne priče čuju, i na kraju, prilika da se žene osnaže i inspirišu.

Prva uspešna priča govorila je o diplomiranoj filološkinji Sanji Milosavljević koja je hrabro donela odluku da otpočne preduzetničku avanturu manuelne izrade domaćih testenina „Moje gnezdo“. Iako je započela rad u prosveti, vremenom je uvidela da je ispunjava nešto drugo, a to je plasiranje sopstvenog proizvoda, koji je danas i te kako prepoznat na tržištu. Biti preduzetnica ne znači i da si „sama svoja gazdarica“, već su kupci ti koji su ključni za opstanak i razvoj poslovanja.

Jovana Miljanović, marketing ekspertkinja i konsultantkinja, pokrenula je veoma uspešan blog, kojim pruža mogućnost ženama da steknu finansijsku slobodu i da koriste digitalne alate kako bi započele svoj biznis, a kasnije ga i održale. I sama kaže da je spremna da na svojim radionicama pomogne svakoj ženi koja ima ideju, viziju i pritom pokazuje sklonost ka proaktivnošću. Jovana je sa učesnicama podelila i kroz kakve je izazove prošla koje su je učinile snažnijom i hrabrijom i istakla da je upravo strah od neuspeha glavni kamen spoticanja u razvoju, te da se on otklanja tako što se pored mnogo dobijenih „NE“ traži bar jedno „DA“.

Bojana Vukosavljević, principal menadžerka i savetnica za razvoj malih i srednjih preduzeća Evropske banke za obnovu i razvoj Srbije, uživa u izazovu da stimuliše vlasnike takvih preduzeća da se obrate za pomoć. Ona smatra kako je neophodno izvući maksimum iz potencijala ove zemlje, i uviđa značaj deljenja informacija ne samo o pristupu finansijama, već i saveta o marketingu, liderskim veštinama i organizaciji poslovanja, čime se upravo i bave programi EBRD Srbija. Bojana je iskoristila priliku da sa učesnicama podeli i informacije o besplatno dostupnom digitalnom programu preko kojeg je moguće oceniti sopstveni biznis i preduzeće i utvrditi u kojoj fazi razvoja se nalazi:  http://www.ebrdwomeninbusiness.com/?s=home&country=SR&language=sr

Maja Šahbaz, izvršna direktorka kompanije Ernst & Young Serbia, u toku svoje karijere radila je u inostranstvu, pružajući podršku investitorima u dobijanju finansija za svoje projekte. Sada je aktivna u korporativnoj sferi, i okružena ženama koje su, kako je istakla, poput nje, same sebe dovele na te pozicije svojim kompetencijama. Maja je istkla da je ženska solidarnost stvar koja se kreira i neguje u kolektivu i da može predstavljati moćan alat da stvarni kvaliteti odnesu pobedu nad stereotipima i predrasudama vezanim za žene na upravljačkim pozicijama.

Marijana Savić, osnivačica socijalnog preduzeća Bagel Bejgl i udruženja građana Atina, ima iza sebe niz godina uspešne borbe protiv trgovine ljudima i nasilja nad ženama. Bagel Bejgl je nastao iz potrebe da se ženama koje su pretrpele nasilje pruže opipljive veštine, šansa da rade, zarade i da se uz to osećaju sigurno. Ono što ova socijalna preduzeća čini uspešnim jeste njihova prilagodljivost, zatim osluškivanje potrebe tržišta i potrebe članova osetljivih grupa. Poseban značaj leži u razvijanju preduzetničkih veština i znanja u vođenju socijalnog preduzeća, jer njegova održivost podrazumeva održivost i razvoj programa za pomoć osetljivim grupama. Aktivizam u zajednici je, ako ne do sada, sada postala odgovornost svih nas, jer kako ističe „niko nikada ništa nije uradio sam“, a sa neophodnošću podrške razvoju, složile su se sve govornice.

Govornice su pored deljenja ličnih iskustava od neprocenjivog značaja, podelile i praktične savete i pri početnoj i pri razvojnoj fazi poslovanja. Imamo odgovarajuće kontakte, podršku i ideju i počeli smo sa radom, ali šta onda? Kako zauzeti odgovarajući stav? Bojana kaže kako „iako se čini da nema recept, osim saveta da verujemo u sebe i ono što radimo, postoje jasni koraci koje je potrebno preduzeti: vera u ideju, upornost, prilagodljivost i spremnost za kontinuirano učenje”. Neki od ključeva uspeha koje su govornice izdvojile bile su i pored rada na onome što nas ispunjava, i vera u ono što plasiramo ili pružamo, mogućnost prilagođavanja, poznavanje propisa (jer propusti mogu skupo da koštaju), zatim neophodnost formiranja adekvatnog tima i konstantna energija na zavidnom nivou. Zadovoljstvo mušterija je najbolji pokretač, a ženska solidarnost je neophodna, jer uvek oko nas postoji neka žena koja vrhunski radi ono šta je odabrala kao svoj poziv.

Drugi deo bio je određen za evaluaciju učesnica programa. Cilj je bio osvrnuti se na napredak u proteklih 6 meseci programa, i čuti utiske zahvaljujući kojima možemo planirati dalje korake u programu. Pa tako na pitanje šta im se dopalo najviše, učesnice su izdvojile prijatnu atmosferu, otvorenost i poverenje, stvaranje dobre mreže kontakata, a mnoge su kao najlepšu stvar označile to što su „kliknule” međusobno. Ono što nisu očekivale jesu poslovni uspesi tako rano, naime, neke žene su se oslobodile i oprobale u plasiranju svojih proizvoda. Posebno su nas obradovali komentari žena kojima je program pomogao da izađu iz zone konfora. Činjenica da je nekim program pomogao da uvide pravo da postave lične granice u poslu, ukazuje na to da radionice i tribine i te kako prožimaju više sfera od očekivanih. Međutim, bilo je i onih koje nailaze na poteškoće pri organizaciji vremena i obaveza, straha od nekompetentnosti, na problem pri rangiranju prioriteta. Učesnice su imale priliku da vide promenu u odnosu na početak programa, kada su prvi put ocenjivale svoje prioritete. Narednih 5 meseci, očekuje se još okruglih stolova, radionica i debata koje se sprovode u cilju obezbeđivanja kontinuiranog učenja, razvoja i umrežavanja učesnica, alumnistkinja i saradnica na Programu „Podeli svoje znanje“.