Proteklog vikenda u prostoijama Evropskog pokreta u Srbiji održan je okrugli sto pod nazivom ,,Rodna ravopravnost i liderstvo“. 

 Prvo uživo druženje je poslužilo mentorinama da se međusobno bolje upoznaju, da pogledaju kratke dokumentarne filmove i prodiskutuju o položaju i ulogama žena u društvu, o tome kako izgleda rodno ravopravan svet , šta je aktivna žena i šta je najbitnije da bi žene bile dodatno uključene i osnažene u društvu.

 Diskusiju su predvodile Milica Batričević, aktivstkinja u oblasti ekologije i rodne ravnopravnosti i članica BeFem-a i Zorana Milovanović, projektna menadžerka u EPuS-u.

 Okrugli sto je organizovan  u okviru programa „Podeli svoje znanje“, koji je zasnovan na konceptu mentorstva i usmeren na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena. 

 Program ,,Podeli svoje znanje“ dvanaestu godinu za redom partnerski realizuju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Misija OEBS-a u Srbiji i Evropski pokret u Srbiji.